داوران خارجی ششمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر ورک شاپ برگزار می‌کنند

هفت هنرمند خارجی که در روزهای پایانی جشنواره به تهران می‌آیند، ورک شاپ های برگزار می‌کنند و نشست هایی با حضور داوران خارجی در موزه هنرهای معاصر تهران و موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار می‌شود.

"فلیپ تابوردا" و "راجر ملو" هر دو از برزیل، "محی‌تین کوراوغلو" از ترکیه، "آجیم سولاج" از آلبانی، "لیز اندرسن" از دانمارک و "خاویر برمودز" از کشور مکزیکی، "ژان گامی" از فرانسه داوران خارجی این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر هستند.

فلیپ تابوردا طراح گرافیست فارغ التحصیل دانشگاه کاتولیک ریو است که سینما و عکاسی را در مدرسه بین‌المللی فیلم لندن (انگلستان)، هنرهای ارتباطی را در موسسه فن‌آوری و طراحی گرافیک را در مدرسه هنرهای تجسمی آمریکا آموخته و از سال ۱۹۹۰ در زمینه‌های فرهنگی، انتشار و ضبط موسیقی فعالیت دارد.

همچنین‌ انتشار "Brazil Designs" ، چند شماره ویژه مجله آمریکایی Print، برنامه‌ریزی و دبیری جشنواره ۳۰پوستر محیط زیست و توسعه طی کنفرانس Eco برزیل. طراحی و دبیری "تصویر صدا"، پروژه گرامی‌داشت موسیقیدانان معروف برزیل از طریق هنرهای تجسمی هنرمندان معاصر و نمایشگاه اخیر "Brazil Designs" در گالری باشگاه مدیران هنری نیویورک را در کارنامه دارد.

راجر ملو تصویرگر، نویسنده و فیلمنامه‌نویس در سال ۱۹۶۵ در برزیل متولد شد. او بیش از یکصد عنوان کتاب را به تصویر کشیده که بیست و دو عنوان را نیز خود به نگارش درآورده است.

ملو جوایز متعددی را برای تصویرگری و نگارش دریافت کرده است. بنیاد ملی کتابهای کودکان و نوجوانان برزیل نیز علاوه بر اعطای جوایز گوناگون در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ او را به عنوان نماینده برزیل در بخش تصویرگری به جایزه بین المللی هانز کریستین اندرسون معرفی کرد که در هر دو دوره وی بین ۵ نفر بر‌تر جای گرفت.

محی‌تین کوراوغلو متولد سال ۱۹۴۸ و فارغ التحصیل رشته نقاشی دکوراتیو در سال از سال ۱۹۸۹ فعالیت خود را به عنوان کارتونیست حرفه‌ای آغاز کرد.

آجیم سولاج یکی از معروف‌ترین نقاشان آلبانی است. او تحصیلات خود را در سال ۱۹۸۵ در فرهنگستان هنر تیرانا به پایان رساند و در‌‌ همان سال همکاری خود را با نشریه سیاسی و طنز "Hosteni" آغاز کرد. این امر درهای جهان طنز را به روی هنرمند جوان گشود و واقعه‌ای مهم در شکل گیری فعالیت هنری وی گردید.

اندرسن همچنین سمت نایب رئیسی IBBY دانمارک و عضویت هیات داوران بین المللی BIB براتیسلاوا را بر عهده داشته است.

خاویر متولد مکزیکو سیتی طراحی گرافیک را در مکزیک و ایتالیا آموخته و مدرس و سخنران در کشورهای اسپانیا، کانادا، برزیل و آمریکا است.

او یکی از موسسین آکادمی تجسمی تراما و از جمله برگزارکنندگان دوسالانه پوس‌تر مکزیک است. آثار او در نشریات "Line Graph"، "Print"، "Affiche" و "Idea" منتشر شده‌اند.

"خاویر برمودز" متولد مکزیکو سیتی طراحی گرافیک را در مکزیک و ایتالیا آموخته و مدرس و سخنران در کشورهای اسپانیا، کانادا، برزیل و آمریکا است.

او یکی از موسسین آکادمی تجسمی تراما و از جمله برگزارکنندگان دوسالانه پوس‌تر مکزیک است. آثار او در نشریات Line Graph"، "Print"، "Affiche و "Idea" منتشر شده‌اند.

ژان گامی؛ فرانسوی. متولد اوت 1948 دوره ای کوتاه با آژانس ویوا گذراند و سپس به آژانس گامای فرانسه در سال 1973 پیوست.

وی در سال 1975 دو پروژه طولانی با موضوع هایی که تا آن زمان هیچ کس در فرانسه به آنها نپرداخته بود را آغاز نمود: اول در خصوص یک بیمارستان که در سال 1967 منتشر شد و دومی "زندانیان" در خصوص زندانهای فرانسه که در سال 1976 تهیه و در سال 1983 منتشر شد.

وی در سال 2001 موفق به دریافت جایزه Nadar گردید. اولین سفر وی به ایران در سال 1986 رخ داد که این سفرها تا سال 1997 ادامه داشت.

وی در سال 1994 سومین فیلم خود با نام "مارسل ، کشیش" را در مرکز فرانسه و طی مدت چند سال ساخت.

از سال 2005 وی در جستجوی لوکیشن (مکان) مناسب و فیلمبرداری "زیردریایی" مشغول است و چهار ماه را نیز در یک زیردریایی گذرانده است.

کسب عنوان "نقاشی رسمی نیروی دریایی" در سال 2008 برای تصاویر و فیلم های ساخته از تجربه های گتمی است.

در سال 2008 پس از فیلمبرداری در یک زیردریایی وی پروژه شناسایی و عکاسی را آغاز کرد که تاکنون او را از دریای قطب شمال تا اراضی آلوده چرنوبیل و فوکوشیما کشادپنده است.

همزمان و برای همان پروژه وی مجموعه منظره های کوهستانی را شروع و کتاب آن را منتشر کرد که منجر به دریافت جایزه Nadar برای دومین بار (واقعه ای بسیار نادر) در سال 2010 گردید. گامی اخیرا" به منطقه قطب شمال بازگشته است.

 



20 بهمن 1392